
Kremasta poslastica sa kafom i čokoladom.
Sastojci:
– 130 g crne čokolade
– 1 jaje
– 2 belanca
– 2 kašike jake, zaslađene turske kafe
– 15 g maslaca
– cimet, po želji
– malo soli
Priprema:
Čokoladu sitno iseckati, staviti u šerpu, preliti kafom i rastopiti na pari uz mešanje.
Skloniti čokoladu sa pare i u nju postepeno umešati maslac iseckan na komadiće. Ostaviti da stoji oko jedan minut.
Odvojiti žumanca od belanaca, pa jedno žumance umešati u smesu od čokolade.
Belanca umutiti u čvrst sneg sa malo soli. Oko četvrtinu snega umešati odmah u istopljenu čokoladu da malo omekša. Zatim, polako umešati i ostali sneg.
Dobijeni mus rasporediti u četiri činijice i staviti u frižider na minimum tri sata. Pre serviranja posuti cimetom.
Prijatno!