
Čorba od povrća u čijem ukusu ćete uživati.
Sastojci:
– 2 veća krompira
– 500 ml povrtne supe
– 250 ml mleka
– 1/2 manje glavice karfiola
– 1 crni luk
– so, biber
– 3 kašike seckane pančete
– rendani sir (kačkavalj)
– kisela pavlaka
Priprema:
Krompir oljuštite, isecite na kriške i pecite na 200 stepeni (u zagrejanoj rerni) oko 40 minuta.
Pančetu iseckajte na kockice i propržite da postane hrskava. Izvadite je na kuhinjski papir, da se ocedi od masnoće.
Na masnoći od panćete propržite seckani luk, dodajte pečeni krumpir i karfiol .
Zalijte supom, posolite, pobiberite, pa kuvajte dok karfiol ne omekša.
Dodajte mleko, pa sve izmiksajte štapnim mikserom.
Sipajte u posudice, u svaku staviti po kašiku kisele pavlake i po vrhu rasporedite pančetu i rendani sir.
Prijatno!