
Povrtna čorba sa kurkumom koja će vas lepo zagrejati.
Sastojci:
– 70 g praziluka
– 1 tikvica
– 1 šargarepa
– 1 veći krompir
– 1 kašičica mirođije
– 1 l vode
– so, biber
– 1/2 kašičice kurkume
– 200 ml mleka
– 1 kašika brašna
– 2 kašike svežeg peršunovog lista
– 3 kašičice kisele pavlake
– 3 kašike ulja
Priprema:
Praziluka očistiti, oprati, preseći na pola po dužini i sitno iseckati.
Tikvicu, šargarepu i krompir oljuštiti, oprati i izrendati na krupno.
Na zagrejanom ulju propržiti šargarepu i krompir par minuta. Dodati tikvice, praziluk, so, biber, mirođiju i dinstati još par minuta uz mešanje.
Povrće naliti vodom i kuvati bez poklopca oko 30 minuta.
Brašno razmutiti u mleku, dodati kurkumu i sipati u čorbu.
Ako dodate još neki krompir i sipate manje vode, možete i bez brašna.
Ostaviti da ključa oko pet minuta. Proveriti ukus i po potrebi dodati još začina. Skloniti sa šporeta.
Na kraju dodati seckani peršunov list.
Prijatno!