Čorba koja se lako priprema i veoma je zasitna.
Sastojci:
– 300 g spanaća
– pola šolje od 2 dl pirinča
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 1 kašika brašna
– so, suvi biljni začin
– oko 2l vode
– ulje
Priprema:
Spanać očistiti, iseckati ga i staviti u šerpu sa vodom(oko 2l) da prokuva.
Kad voda prokuva dodati pirinač i smanjiti temperaturu. Staviti dve kašičice suvog biljnog začina i kuvati dok pirinač ne omekša.
Kada omekša, iseckati sitno crni luk, propržiti ga na na ulju, dodati kašiku brašna i dodati jelu.
Zatim dodati izgnječeni beli luk i kuvati još pet do 10 minuta. Po potrebi dodati so.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi ko će ostaviti komentar!