Čorba sa šargarepom i karfiolom

Cooking 09. jan 202313:47 0 komentara
Shutterstock

Domaća čorba od povrća koja će vas zasititi i ugrejati.

Sastojci:

– 1 glavica karfiola

– 2 veće šargarepe

– 1 puna kašika griza

– 1 kašika sirćeta

–  suvi biljni začin, po ukusu

– so, biber

– 1 jaje

– 1 šoljica mleka

– peršunov list

– kisela pavlaka, po želji

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu, dodajte kašiku sirćeta i malo posolite.

Za to vreme očistite karfiol, podelite ga na cvetove i dobro ga operite pod mlazom hladne vode.

Kad voda provri dodajte karfiol i kuvajte ga u polupokrivenoj posudi dok ne omekša.

Kuvan karfiol izvadite i izgnječite viljuškom.

Očišćenu šargarepu, izrendajte na sitno i propržite je na ulju dok ne omekša.

Onda u šargarepu dodajte jednu kašiku griza, proprzite jos minut-dva, pa dodajte propasirani karfiol.

Mešajte na umerenoj temperaturi još minut-dva, pa lagano dolivajte vodu u kojoj se kuvao karfiol. Količinu vode odredite sami u zavisnosti koliko gustu čorbu volite.

Kad čorba proključa pustite ja da vri još pet do 10 minuta i dodajte začine.

Umutite viljuškom jedno jaje sa šoljicom mleka, sipajte u čorbu, i na kraju dodajte i sitno iseckan peršunov list.

Kada čorbu sipate u tanjir, dodajte po ukusu kiselu pavlaku.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!