Ručak za sve ljubitelje mesa i kajmaka.
Sastojci:
– 120 g pirinča
– 450 g mlevenog mesa
– 90 g luka
– 3 g belog luka u granulama
– 1 jaje
– 10 g soli
– 5 g slatke mlevene crvene paprike
Sos:
– 50 g Pasirani paradajz
– 100 g kajmaka
– 5 g soli
– 20 ml ulje
– 130 g voda
Priprema:
U posudi dobro promešajte meso, pirinač, luk, jaje, beli luk, papriku, so i biber.
Oblikujte okruglice po želji, preporuka je da budu manje da se lepše ispeku.
Ostavite malo da odstoji, a za to vreme napravite sos.
Pomešajte pasirani paradajz, kajmak, ulje, so, slatku papriku i vodu.
Stavite ćufte u posudu za pečenje i prelijte sosom.
Pecite jedan sat i 20 minuta na 180 stepeni.
Servirati sa kašikom kajmaka i par listova svežeg bosiljka.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi ko će ostaviti komentar!