
Fantastična kombinacija sastojaka.
Sastojci:
– 500 g ćurećeg belog mesa
– 4 dl jogurta
– 100 g kačkavalja
– 100 g prezli
– 2 kašike peršuna
– biber, so, po ukusu
– malo ulja
Priprema:
Kačkavalj izrendati na krupno, peršun sitno iseckati, a meso iseći na šnicle.
U odgovarajućoj posudi izmešati kačkavalj, peršun i prezle.
Šnicle pobiberiti i posoliti po ukusu, umakati u jogurt i uvaljati ih u smesu sa kačkavaljem.
Vatrostalnu posudu premazati uljem, složiti pripremljene šnicle, preostali jogurt i smesu za paniranje preliti preko njih i pokriti aluminijumskom folijom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, pa skinuti aluminijumsku foliju i ostaviti šnicle da se zapeku.
Poslužiti uz pomfrit ili po želji.
Prijatno!