
Poslastica gotova za 20 minuta.
Sastojci:
– oko 300 g keksa po izboru
– 500 g maskarpone sira
– 500 ml slatke pavlake
– 200 g bele čokolade
– 200 g kokosa
– mleko za umakanje
Priprema:
Kekse umačite u mleko i ređajte ih u kalup sa obručem ili posudu u obliku pravougaonika.
U zasebnu posudu dodajte maskarpone sir i istopljenu belu čokoladu koju ste prohladili. mutite mikserom.
Posebno umutite pslatku pavlakug, ali da ne bude prečvrsta.
Šlag dodajte u pripremljeni maskarpone i polako mešajte špatulom.
Dodajte kokos i sve sjedinite.
Pola kreme rasporedite preko keksa.
Ostatak keksa umačite u mleko i slažite preko kreme.
Preostalu kremu rasporedite preko keksa.
Kolač stavite u frižider, najbolje preko noći da keks omekša i sastojci se sjedine.
Dekorisati voćem po izboru.
Prijatno!