
Kremasti desert za koji vam je potrebno samo jedno jaje.
Sastojci:
Kora:
– 1 jaje
– 1 šolja šećera
– 1 šolja mlevenih oraha
– 1 šolja mleka
– 1/2 šolja ulja
– 1 šolja brašna
– 1 prašak za pecivo
Fil:
– 1 puding od vanile
– 3 dl mleka
– 2 kašike šećera
– 150 g maslaca
Priprema:
Umutite jaje i dodajte pola šolje šećera, pa nastavite da mutite mikserom dok ne dobijete gustu kremastu teksturu.
Dodajte mleko i mešajući postepeno dodajte ostatak šećera. Zatim umešajte ulje, orahe i na kraju dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, Mutite ručno.
Tako pripremljenu smesu sipajte u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Kora treba da bude sočna, pa je važno da se ne prepeče.
Započnite sa pripremom fila. Odvojite 1 dl mleka i u njega umešajte puding i šećer, a ostatak mleka stavite u šerpu i kuvajte dok ne provri.
Smanjite temperaturu i u vrelo mleko, lagano mešajući, dodajte pripremljeni puding. Kada sve provri skinite sa šporeta i ostavite da se ohladi, a zatim umešajte maslac i sve dobro umutite mikserom.
Na ohlađenu koru sipajte fil, preko koga možete staviti glazuru od čokolade, cimet ili mlevene orahe.
Prijatno!