
Namaz od šampinjona i vina poslužite uz prepečen hleb.
Sastojci:
– 1 kg šampinjona
– 3 kašike ulja
– 150 g crnog luka
– 1 kašika suvog biljnog začina
– 2 čena belog luka
– biber
– 50 ml belog vina
– 70 g maslaca
– 2-3 kašike soka od limuna
– malo praziluka
– 1-2 kašike seckanog peršuna
Priprema:
Očišćene i oprane šampinjone isecite na listiće.
Na ulju kratko propržite seckani luk i dodajte pripremljene šampinjone.
Dodajte suvi biljni začin, naseckan beli luk, biber i vino. Šampinjone dinstajte u vlastitom soku dok ne ispari sva tečnost.
Tako pripremljene šampinjone usitnite u električnoj seckalici i stavite u dublju posudu.
Dodajte omekšali maslac, limunov sok, seckani praziluk i peršun.
Sve dobro izmešajte i ohladite.
Prijatno!