Filipinska piletina marinirana u ananasu – „Tosino piletina“

Cooking 09. dec 202212:361 komentar
Izvor: Cookingfrog.com

Tosino je filipinski obrok koji se obično služi za doručak, ali i odličan izbor za večeru ili ručak, praćen pirinčem i jajetom na oko, kuvanim na puteru. Meso se obično ostavlja u marinadi preko noći.

Ovaj pileći tosino je idealan obrok ako vam je potrebno nešto bogatog ukusa. Sastoji se od soka od ananasa, smeđeg šećera, belog luka u prahu, kečapa i čili sosa.

Ovaj recept za piletinu tosino je odličan, pravi filipinski obrok. Takođe je jednostavan za pravljenje i sadrži samo nekoliko osnovnih sastojaka.

Svinjetina i piletina su popularno meso za ovo filipinsko jelo. U današnjem receptu Cookingfrog-a je piletina.

Sastojci:

• 500 grama piletine (prsa ili karabatak)

• 1 šolja soka od ananasa

• 3 kašike smeđeg šećera

• 4 kašičice čili sosa

• 3 kašike kečapa

• 1 kašičice belog luka u prahu

• 2 kašičice soli

• 2 kašičice crnog bibera

• 1 dcl vode

• 1 kašika ulja

• 1 kašičica soja sosa

• za crvenu boju možete koristiti annatto prah (ovaj korak je opcionalan)

Priprema:

Cookingfrog.com

1. U posudi za mešanje pomešajte sok od ananasa, kečap, smeđi šećer, čili sos, soja sos, beli luk u prahu, so, biber i anata u prahu.

2. Dodajte piletinu i dobro sjedinite. Stavite sve u vrećicu sa zatvaračem i ostavite u frižideru preko noći da se marinira.

3. U šerpu stavite piletinu i marinadu da provri. Dodajte vodu i nastavite da kuvate dok voda ne ispari i piletina ne bude kuvana.

4. U tiganj na srednjoj vatri dodajte ulje i pecite piletinu dok se ne karamelizuje.

5. Poslužite sa pirinčem prženim na belom luku, pečenim jajetom i narezanom paprikom sa strane.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar