
Tosino je filipinski obrok koji se obično služi za doručak, ali i odličan izbor za večeru ili ručak, praćen pirinčem i jajetom na oko, kuvanim na puteru. Meso se obično ostavlja u marinadi preko noći.
Ovaj pileći tosino je idealan obrok ako vam je potrebno nešto bogatog ukusa. Sastoji se od soka od ananasa, smeđeg šećera, belog luka u prahu, kečapa i čili sosa.
Ovaj recept za piletinu tosino je odličan, pravi filipinski obrok. Takođe je jednostavan za pravljenje i sadrži samo nekoliko osnovnih sastojaka.
Svinjetina i piletina su popularno meso za ovo filipinsko jelo. U današnjem receptu Cookingfrog-a je piletina.
Sastojci:
• 500 grama piletine (prsa ili karabatak)
• 1 šolja soka od ananasa
• 3 kašike smeđeg šećera
• 4 kašičice čili sosa
• 3 kašike kečapa
• 1 kašičice belog luka u prahu
• 2 kašičice soli
• 2 kašičice crnog bibera
• 1 dcl vode
• 1 kašika ulja
• 1 kašičica soja sosa
• za crvenu boju možete koristiti annatto prah (ovaj korak je opcionalan)
Priprema:

1. U posudi za mešanje pomešajte sok od ananasa, kečap, smeđi šećer, čili sos, soja sos, beli luk u prahu, so, biber i anata u prahu.
2. Dodajte piletinu i dobro sjedinite. Stavite sve u vrećicu sa zatvaračem i ostavite u frižideru preko noći da se marinira.
3. U šerpu stavite piletinu i marinadu da provri. Dodajte vodu i nastavite da kuvate dok voda ne ispari i piletina ne bude kuvana.
4. U tiganj na srednjoj vatri dodajte ulje i pecite piletinu dok se ne karamelizuje.
5. Poslužite sa pirinčem prženim na belom luku, pečenim jajetom i narezanom paprikom sa strane.
Prijatno!