Francuski svinjski kotleti sa sosom od pečuraka

Cooking 02. feb 202313:05 0 komentara
Cookingfrog.com

Francuski svinjski kotleti sa sosom od pečuraka je klasičan obrok koji će sigurno zadovoljiti svakoga. Spoj mekih svinjskih kotleta i bogatog, ukusnog sosa od pečuraka je pravi kulinarski užitak.

Ove sočne svinjske kotlete sa ukusnim sosom od pečuraka možete napraviti u samo jednom tiganju. Nema potrebe da marinirate meso ili koristite fensi sastojke. Večera će biti gotova za tren.

Savršeno za užurbane nedelje kada vam je potreban obilan, ukusan obrok odmah.

Sastojci:

Cookingfrog.com

• 4 svinjske kotleta

• 1 kašičica soli

• ½ kašičice crnog bibera

• ½ kašičice paprike

• 3 kašike putera, neslanog

• 1 kašika maslinovog ulja

• 250 grama pečuraka (kremini, ili po želji)

• ½ luka, sitno iseckanog

• 3 čena belog luka

• 1 kašika brašna

• 1 kašičica ljutog sosa

• 350 mililitara pilećeg bujona

• 6 kašika pavlake

• 1 kašika peršuna, opciono za ukras

Priprema

Cookingfrog.com

1. Počećemo tako što ćemo naše svinjske kotlete začiniti solju, biberom i prstohvatom paprike.

2. Zatim istopite 1 kašiku putera u tiganju i dodajte 1 kašiku ulja. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri.

3. Kada se zagreje, pecite svinjske kotlete 3-4 minuta sa obe strane dok ne porumene.

4. Izvadite svinjske kotlete i pokrijte ih da ostanu topli.

5. Vreme je da dodamo pečurke u naš tiganj. Dodaćemo 1 kašiku putera i šolju narezanih pečuraka. Kuvajte oko dva minuta ili dok ne postanu blago zlatne boje.

6. Sledeće, dodajte 1 kašiku putera i narezani luk, pa začiniti sa malo soli i bibera. Kuvajte 3-4 minuta ili dok luk ne omekša i punog ukusa.

7. Zatim dodajte beli luk. Iseckaćemo 2-3 čena i dodati ih u tiganj. Mešajte ga oko 30 sekundi ili dok ne zamiriše.

8. Da bismo zgusnuli naš sos, dodaćemo kašiku brašna i brzo ga mešati 30 sekundi.

9. Sada je vreme da pređemo na zabavne stvari! Dodaćemo pilećei bujon, malo ljutog sosa I pavlaku. U zavisnosti od ukusa, posolite i pobiberite. Krčkajte dva minuta ili dok se krema ne zgusne, a sos postane bogat i ukusan.

10. Vreme je da se sve spoji! Vratićemo svinjske kotlete u tiganj i preliti ih ukusnim sosom od pečuraka.

11. Smanjite toplotu na nisku i pustite da se svinjski kotleti krčkaju 5 do 8 minuta ili dok ne omekšaju i dok se ukusi dobro ne izmešaju.

12. Ako želite, dodajte ukras i poslužite.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!