Grašak pire spremljen na ovaj način odlično se slaže sa dobro začinjenim mesom.
Sastojci:
– 500 g smrznutog ili svežeg graška
– 1 kašika maslaca
– 3-4 čena belog luka
– so po ukusu
Priprema:
Staviti grašak da se kuva u malo vode, kada provri dodati so i jedan veći čen belog luka isečen na par delova.
Kada se grašak skuva (oko 15-20 minuta), procediti ga i ostaviti oko 150 ml vode u kojoj se kuvao da bi mogli da razredite pire.
U proceđen grašak odmah dodajte 100 ml vode u kojoj se kuvao i štapnim mikserom ga usitnite, a po potrebi dodajte još vode.
Zagrejte maslac, dodajte sitno seckani beli luk odmah za njim dodajte pire od graška, pa mešajte par minuta i dosolite po ukusu.
Količinu belog luka prilagodite svom ukusu, ali što se on više oseti to je grašak ukusniji, opak nemojte ni preterivati.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare