Jelo koje se odlično slaže sa kuvanim pirinčem.
Sastojci:
– 400 g šampinjona
– 40 g pančete
– 2 šargarepe
– 1 crni luk
– 3 kašike ulja
– lovor
– celerov list
– 1/4 kašičice majorana
– 1/4 kašičice majčina dušice
– so, biber
– 1 kašičica gustina, po potrebi
– 100 ml kisele pavlake
– 3 čena belog luka
– 1 kašika seckanog peršuna
– 1/2 kašike vinskog sirćeta ili belog vina
Priprema:
Šampinjone očistite i iseckajte. Pančetu takođe iseckajte na kockice, šargarepu na kolutove, a luk iseckajte što sitnije.
Na zagrejano ulje stavite pančetu i luk, kratko prepecite da luk postane staklast i dodajte šargarepu. Zatim dodajte šampinjone. Sve začinite dolijevanje vruće vode po potrebi.
Dodajte lovorov list, celerov list, majoran, majčinu dušicu, posolite i nastavite lagano da kuvate. Pred kraj kuvanja gulaš pospite biberom.
Umešajte gustin razmućen u vodi, ako je potrebno, kiselu pavlaku, seckani beli luk i peršun, pa dodajte malo sirćeta ili belog vina, po želji.
Skuvajte pirinač i servirajte uz gulaš.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare