Hleb sa slaninom

Cooking 27. nov 202209:181 komentar
Izvor: Shutterstock

Domaći hleb fantastičnog ukusa.

Sastojci:

– 1 kesica kvasca

– 120 g suve slanine

– 150 g crnog luka

– 500 g brašna

– 100 ml mleka

– 200 ml mlake vode

– so, biber

Priprema:

Slaninu i luk isecite na kockice i zajedno ih kratko propržite u tiganju. Sadržaj potom stavite na kuhinjski papir da upije suvišnu masnoću.

Brašno stavite u širu posudu i izmešajte ga sa kvascem. U sredini napravite udubljenje, dodajte ohlađeni luk i slaninu i pobiberite.

Mlako mleko posolite, razredite s vodom i postupnim dodavanjem umesite glatko, ne previše tvrdo testo.

Oblikujte ga u kuglu i pokrijte ga, pa ostavite da tako narasta. Nakon toga testo premesite, oblikujte po želji i stavite u namašćeni pleh ili kalup.

Oblikovano testo ostavite da narasta još 15 minuta.

Zarežite površinu testa nožem na nekoliko mesta i pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 30 minuta, a zatim temperaturu smanjite na 200 stepeni i pecite još 20 minuta.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar