Italijanska poslastica sa bademima

Cooking 23. dec 202219:28 3 komentara
Foto; Shutterstock

Veoma ukusni italijanski keksići uz čaj ili kafu.

Sastojci:

– 1/2 limuna

– 1/2 pomorandže

– 3 jaja

– 150 g šećera

– 1 vanilin šećer

– 450 g mekog brašna

– 1/2 kesice praška za pecivo

– 250 g badema

Priprema:

Limun i pomorandžu dobro oprati, izrendati koricu i iscediti sok.

Jaja umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dok ne postanu penasta, pa narendanu koricu i sok dodati i umešati u penu.

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje.

Brašno i prašak za pecivo izmešati i polako umešati u mešavinu od jaja. Zatim umesiti meko testo i dodati bademe.

Od testa napraviti valjke prečnika oko tri centimetra i malo ih spljoštiti, valjke poređati na pleh i peći oko pola sata, dok ne postanu zlatno braonkaste boje.

Valjke izvaditi iz rerne i seći na komade debljine jedan centimetar, pa ih ponovo staviti u pleh, vratiti u rernu i peći još 10 minuta, dok ne postanu hrskavi.

Keksiće izvaditi i ostaviti da se ohlade.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare