
Jednostavna kakao poslastica sa ukusom ruma.
Sastojci:
– 2 jaja
– 250 ml mleka
– 250 g oštrog brašna
– 200 g šećera
– 100 g maslaca
– 1 kašika ruma
– kora od pomorandže
– 20 g kakaa
– 1 prašak za pecivo
– 1 vanilin šećer
– 20 g mlevenih oraha
Za posipavanje:
– šećer u prahu
Priprema:
Omekšani maslac, šećer i vanilin šećer penasto izmešajte. Dodajte rendanu koru od pomorandže i rum, a zatim jedno po jedno žumance.
Brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom umešajte nazmenično sa mlekom.
Na kraju lagano umešajte orahe i čvrsto umućen sneg od belanaca.
Pripremljenu smesu izlijte upleh obložen pek papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 do 200 stepeni oko 40 minuta.
Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu, isecite i poslužite.
Prijatno!