Keksići sa medom

Cooking 25. nov 202219:43
Izvor: Shutterstock

Domaći hrskavi keksići sa medom.

Sastojci:

– 125 g maslaca

– 60 g šećera

– 5 kašika meda

– 1 veće jaje

– 70 g suvih pšeničnih klica

– 300 g brašna

– 1 kašičica praška za pecivo

– prstohvat soli

Priprema:

Umutite dobro jaje, dodajte šećer, pet kašika meda, prtohvat soli, maslac, 40 g pšeničnih klica, punu kašičicu praška za pecivo, umutite dobro, pa dodajte brašno i zamesite mekano testo.

Stavite ga u frižider na 15 minuta do pola sata da se malo stegne i lakše oblikuje.

Od testa pravite kuglice, oblikujte ih blago dlanovima, pa ih uvaljajte u ostatak klica.

Kuglice stavite na pleh obložen papirom za pečenje i svaku blago pritisnite dnom šire čaše kako bi se stanjile. Vodite računa da budu krugovi iste veličine.

Takođe vodite računa o razmaku jer keks malo naraste.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta u zavisnosti od rerne.

Ostavite da se ohlade da se ne polome. Keks kasnije očvrsne.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar