Zanimljiva kombinacija sastojaka koju vredi probati.
Sastojci:
Testo:
– 300 g brašna
– 1 vanilin šećer
– 150 g hladnog maslaca narezanog na listiće
– 130 g kisele pavlake
Nadev:
– 150 g pečenih mlevenih badema
– 30 g kandiranog voća (na primer limuna, korice)
– 1 kašičica ruma
– po 1 prstohvat mlevenog cimeta, klinčića i kardamona
– 150 g džema od kajsija
I još…
– šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Od brašna, vanilin šećera i maslaca prstima napraviti mrvičasto testo.
Dodati kiselu pavlaku i zamesiti glatko testo. Umotati u prozirnu foliju i staviti u frižider na 30 minuta.
Dok testo odmara, pomešati sve sastojke za nadev i podelite na 24 jednaka dela.
Testo podeliti na dva dela. Svaki razvaljati u krug , pa podeliti na 12 trouglova.
Na širi kraj trougla staviti nadev i urolati. Slagati na pleh obložen papirom za pečenje.
Kiflice peći 25 minuta na 180 stepeni.
Ohladiti i posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi ko će ostaviti komentar!