Kiš od praziluka

Cooking 17. jan 202307:31 0 komentara
Shutterstock

Jednostavan za pripremu i veoma ukusan kiš od povrća.

Sastojci:

Testo:

– 250 g brašna

– 120 g maslaca

– 1 jaje

– morska so

– 1 kašičica kisele pavlake

Nadev:
– 500 g praziluka

– 2 jaja

– 200 ml pavlake za kuvanje

– morska so

– 1/4 kašičice bibera

– 1 kašičica suvog biljnog začina

Priprema:

U brašno dodajte maslac isečen na listiće, pa dlanovima povežite brašno i maslac. Nakon toga dodajte razmućeno jaje, pavlaku i malo soli, pa testo brzo izradite.

Oblikujte ga u hlepčić i stavite u frižider na sat vremena.

Praziluk očistite, dobro operite i razrežite po dužini i kratko prokuvajte u kipućoj slanoj vodi.

Zatim ga ocedite, sitno isecite, a deo praziluka isecite na štapiće koji će vam poslužiti za ukrašavanje.

Ohlađeno testo razvaljajte i stavite u namašćenu posudu za pečenje. Pažljivo testom obložite i ivice posude. Testo izbodite viljuškom i ostavite ga neka miruje 30 minuta.

Jaja, pavlaku, so, biber i suvi biljni začin pomešajte. Po testu rasporedite praziluk i prelijte smesom od jaja.

Ukrasite po površini štapićima praziluk i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 35 do 40 minuta.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!