Kiš sa slaninom i krastavčićima

Cooking 26. dec 202108:14 0 komentara
Shutterstock

Ovaj topli doručak svideće se celoj vašoj porodici.

Sastojci:

200 gr brašna

100 gr putera

malo soli

70 ml vode

100 gr slanine

100 gr šunke

100 gr kiselih krastavčića

4 jajeta

1 dl kisele pavlake

Možete, ukoliko volite da ima više povrća, da stavite i brokolija po vrhu, količina po ukusu.

Priprema:

Krastavčiće i šunku iseći na kockice. Slaninu na manje listiće. U prosejano brašno sipati so, dodati hladan puter isečen na kokcice. Rukama utrljavati brašno u puter dok se ne dobije mrvičasto testo. Dodati vodu i umesiti glatko testo.

Testo razviti u krug malo veći od prečnika pleha (26 cm), prebaciti na nepodmazan pleh i podići ivice. Testo malo izbušiti viljuškom.

Slaninu propržiti. Na testo staviti slaninu (može se odliti mast), krastavčiće i šunku.

Viljuškom razmutiti jaja sa pavlakom i preliti preko.

Peći na 200-220°C stepeni dok ne porumeni lepo odozgo, najmanje 15 minuta.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!