Kolač od dve vrste čokolade

Cooking 04. mar 202322:44 0 komentara
Shutterstock

Čokoladna kremasta poslastica u kojoj ćete uživati.

Sastojci:

Kora:

– 5 belanaca

– 120 g šećera

– 100 g mlevenih oraha

– 1 kašika brašna

Krem:

– 1l mleka

– 5 žumanaca

– 3 pudinga od vanile

– 6 kašika brašna

– 100 g šećera

– 250 g maslaca

– 200 g mlečne čokolade

– 200 g bele čokolade

Priprema:

Prvo pripremite krem kako bi mogao da se ohladi.

U posudu dodajte žumance, puding od vanile, šećer, brašno i malo mleka i sve pomešajte.

Ostatak meleka stavite da se kuva. Kada mleko provri, sklonite ga sa strane i umešajte pripremljene sastojke.

Sve zajedno vratite da se kuva na umerenoj temperaturi, uz stalno mešanje. Možete koristiti i mikser, ako vam je lakše.

Vruć krem jednako rasporedite u dve posude. U jednu posudu dodajte izlomljenu mlečnu čokoladu i mutite mikserom dok se čokolada sasvim ne istopi.

U drugu posudu dodajte izlomljenu belu čokoladu, i takođe mutite mikserom dok se ne istopi.

Oba krema pokrijte prijanjajućom folijom i ostavite da se ohlade.

Kada se ohlade, opet ih izmiksajte. Zatim u svaku dodajte po pola pripremljenog maslaca koji je bio na sobnoj temperaturi i opet izmiksajte.

Kora sa orasima

Umutite belanca dok ne očvrsnu i postepeno dodajite šećer. Kad dobijete čvrst sneg, dodajte brašno i mlevene orahe i sve sjedinite.

Kalup dimenzija 21 x 35 cm nauljite i pobrašnjavite, pa rasporedite smesu. Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 180 stepeni, oko 25 do 30 minuta. Ostavite pečenu koru da se ohladi.

Slaganje

Na koru rasporedite pola svetlog krema, pa pola tamnog krema. Zatim dodajte preostali svetli i na kraju preostali tamni krem.

Umutite šlag i premažite kolač. Stavite ga u frižider preko noći da se stegne. Po želji posuti rendanom čokoladom .

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!