
Jednostavan kolač za sve one koji vole mak.
Sastojci:
– 4 jaja
– 150 g šećera
– 2 dl kisele pavlake
– 2 dl jogurta
– 1 prašak za pecivo
– 250 g kukuruznog brašna
– 100 g gustina
Fil:
– 3 jabuke
– 250 g mlevenog maka
– malo mleka za mak
– 150 g šećera
– malo maslaca
Priprema:
Penasto umutiti jaja sa šećerom, pa dodati jogurt, pavlaku i ulje i još malo promešati.
Zajedeno prosejati kukuruzno brašno, gustn i prašak za pecivo, pa dodati u smesu od jaja.
Pola smese sipati u tepsiju u koju ste stavili papir za pečenje. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite oko 15 minuta.
Za to vreme pripremite fil.
Očistite i izrendajte jabuke, pa ih rukama ocedite. Mleko zagrejte do ključanja, pa u njega stavite šećer, mleveni mak i malo maslaca.
Kada se donji deo malo zapekao, izvadite ga iz rerne i na njega stavite pripremljeni fil sa jabukama i makom.
Na mak sipajte ostatak smese i vratite u rernu da se dopeče još pola sata na 180 stepeni.
Pečeni kolač posipajte šećerom u prahu.
Prijatno!