Kolač sa jabukama i makom

Cooking 16. jan 202218:17
Shutterstock

Jednostavan kolač za sve one koji vole mak.

Sastojci:

– 4 jaja

– 150 g šećera

– 2 dl kisele pavlake

– 2 dl jogurta

– 1 prašak za pecivo

– 250 g kukuruznog brašna

– 100 g gustina

Fil:

– 3 jabuke

– 250 g mlevenog maka

– malo mleka za mak

– 150 g šećera

– malo maslaca

Priprema:

Penasto umutiti jaja sa šećerom, pa dodati jogurt, pavlaku i ulje i još malo promešati.

Zajedeno prosejati kukuruzno brašno, gustn i prašak za pecivo, pa dodati u smesu od jaja.

Pola smese sipati u tepsiju u koju ste stavili papir za pečenje. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite oko 15 minuta.

Za to vreme pripremite fil.

Očistite i izrendajte jabuke, pa ih rukama ocedite. Mleko zagrejte do ključanja, pa u njega stavite šećer, mleveni mak i malo maslaca.

Kada se donji deo malo zapekao, izvadite ga iz rerne i na njega stavite pripremljeni fil sa jabukama i makom.

Na mak sipajte ostatak smese i vratite u rernu da se dopeče još pola sata na 180 stepeni.

Pečeni kolač posipajte šećerom u prahu.

Prijatno!