Kolač sa jogurtom i kajsijama

Cooking 13. avg 202220:04 1 komentar
Shutterstock

Voćni kolač koji se topi u ustima.

Sastojci:

Biskvit:

– 2 jaja

– 80 g šećera

– 80 ml mleka

– 70 ml ulja

– 115 g brašna

– 1/2 praška za pecivo

Nadev:

– 500 g čvrstog jogurta

– 180 g kisele pavlake

– 70 g brašna

– 2 belanca

– prstohvat soli

– 130 g šećera

– 1 vanilin šećer

– 200 g očiščenih kajsija

– šećer u prahu za posipanje, po želji

Priprema:

Biskvit:

Rernu zagrejati na 180 stepeni.

Penasto umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ulje, mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Kalup namastiti i pobrašniti, pa sipati pola testa.

Zapeći 15 minuta, pa prohladiti pet minuta.

Nadev:

Belanca i prstohvat soli umutiti u mekani sneg. Postupno dodavati šećer i vanilin šećer i umutiti u čvrsti sneg.

Zatim umutiti jogurt i pavlaku, pa dodati brašno, a na kraju lagano umešati sneg od belanaca.

Nadev izliti na zapečeni biskvit i poravnati. Po vrhu poslagati kajsije isečene na kockice, pa sve preliti ostatkom testa.

Kolač peći još 40 minuta.

Ohladiti i posuti šećerom u prahu ili dekorisati po želji.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare