Voćni kolač koji se topi u ustima.
Sastojci:
Biskvit:
– 2 jaja
– 80 g šećera
– 80 ml mleka
– 70 ml ulja
– 115 g brašna
– 1/2 praška za pecivo
Nadev:
– 500 g čvrstog jogurta
– 180 g kisele pavlake
– 70 g brašna
– 2 belanca
– prstohvat soli
– 130 g šećera
– 1 vanilin šećer
– 200 g očiščenih kajsija
– šećer u prahu za posipanje, po želji
Priprema:
Biskvit:
Rernu zagrejati na 180 stepeni.
Penasto umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ulje, mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Kalup namastiti i pobrašniti, pa sipati pola testa.
Zapeći 15 minuta, pa prohladiti pet minuta.
Nadev:
Belanca i prstohvat soli umutiti u mekani sneg. Postupno dodavati šećer i vanilin šećer i umutiti u čvrsti sneg.
Zatim umutiti jogurt i pavlaku, pa dodati brašno, a na kraju lagano umešati sneg od belanaca.
Nadev izliti na zapečeni biskvit i poravnati. Po vrhu poslagati kajsije isečene na kockice, pa sve preliti ostatkom testa.
Kolač peći još 40 minuta.
Ohladiti i posuti šećerom u prahu ili dekorisati po želji.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare