
Sočan kolač u kom ćete uživati.
Sastojci:
Biskvit:
– 120 g maslaca
– 210 g šećera
– 4 kom jaja
– 1 pomorandža
– 1/8 l mleka
– 180 g brašna
– 1/2 kesice praška za pecivo
– 100 g oraha
Glazura:
– 120 g šećera
– 1 pomorandža(sok)
Priprema:
Sameljite orahe, a zatim umutite čvrst sneg od belanaca dodavši im mrvicu soli.
Iscijedite pomorandžu u posebnu posudu.
Mešajte mikserom omekšali maslac sa šećerom, pa dodajte jedan po jedan žumanac.
Dodajte smesi isceđeni sok od pomorandže i 1/8 l mleka (odnosno 1, 25 dl) i mutite dok smesa ne naraste.
Pomešajte brašno s praškom za pecivo, pa umućenoj smesi naizmenično dodajte malo po malo brašno, orahe i sneg, lagano mešajaći smesu sve dok se svi sastojci ne sjedine.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U maslacem premazani pleh ulijte smesu, poravnajte i pecite oko 25 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen.
Dok se kolač peče iscedite sok još jedne pomorandž i promešajte ga sa šećerom.
Vruć pečen kolač prelijte glazurom i ostavite još desetak minuta u ugašenoj rerni dok kolač ne upije sav sok, a površina postane glazirana. Kad se ohladi isecite ga na kocke.
Prijatno!