
Poslastica sa šljivama kojoj cimet daje poseban ukus.
Sastojci:
– 1 šolja brašna
– 1 kašičica praška za pecivo
– 1/2 šolje šećera ili manje
– 1,5 kašičica cimeta
– prstohvat muskatnog oraščića
– prstovat soli
– 2 jaja
– 2/3 šolje mleka
– 3,5 kašike maslaca
– 1 kašičica ekstrakta vanile
– 5-6 šljiva
* (mera – šolja od 2,5 dl)
I još…
– 3 kašike šećera
– 1 kašičica cimeta
Priprema:
Svi sastojci treba da budu sobne temperature.
Brašno, prašak za pecivo, cimet i muskatni oraščić prosejati. Umešati šećer i so.
Jaja, mleko, maslac i ekstrakt vanile izmešati kratko ručno dok se sastojci ne povežu.
U suve sastojke dodajte pola mokrih, pa izmešajte da nema grudvica ali ne predugo da se ne bi stvorili balončići, zatim dodajte preostale mokre sastojke.
U okrugli pleh obložen papirom za pečenje prebacite testo, pa poravnajte.
Na vrh staviti šljive presečene na pola ili na četvrtine, po želji. Nakon što su šljive stavljene posuti mešavinom šećera i cimeta.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni između 30 i 45 minuta. Kada se prohladi, iseći kolač i poslužiti.
Prijatno!