
Fantastična krem supa puna vlakana.
Sastojci:
– 1 veći batat
– 3 srednje šargarepe
– 200 g skuvanog pasulja
– 1 manji crveni luk
– 3 čena belog luka
– 1 stabljika celera
– 1 kašičica mlevene crvene paprike
– 1 kašičica mlevenog čilija
– 1 lovorov list
– so, biber
– 1,5 l povrtne supe
– 3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Batat i šargarepu oljuštite, operite i isecite na male kockice. Luk i celer naseckajte na sitno, a beli luk izgnječiti.
Zagrejte maslinovo ulje u dubljoj posudi i dodajte luk. Dinstajte dok malo ne požuti, a zatim dodajte beli luk, nakon njega celer i sve prodinstajte još minut-dva.
Zatim dodajte batat i šargarepu. Posolite, pobiberite, dodajte čili, mlevenu papriku i lovorov list, pa sve zalijte povrtnom supom i ostavite da se kuva.
Probajte šargarepu i batat i kada primetite da im treba još nekoliko minuta kuvanja, u posudu dodajte kuvani pasulj da se poveže sa ostalim sastojcima.
Nakon kuvanja sadržaj sipajte u blender ili koristite štapni mikser da biste ga pretvorili u krem supu.
Prijatno!