Krem supa sa batatom

Cooking 09. feb 202113:00
Foto: Shutterstock

Fantastična krem supa puna vlakana.

Sastojci:

– 1 veći batat

– 3 srednje šargarepe

– 200 g skuvanog pasulja

– 1 manji crveni luk

– 3 čena belog luka

– 1 stabljika celera

– 1 kašičica  mlevene crvene paprike

– 1 kašičica mlevenog čilija

– 1 lovorov list

– so, biber

– 1,5 l povrtne supe

– 3 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Batat i šargarepu oljuštite, operite i isecite na male kockice. Luk i celer naseckajte na sitno, a beli luk izgnječiti.

Zagrejte maslinovo ulje u dubljoj posudi i dodajte luk. Dinstajte dok malo ne požuti, a zatim dodajte beli luk, nakon njega celer i sve prodinstajte još minut-dva.

Zatim dodajte batat i šargarepu. Posolite, pobiberite, dodajte čili, mlevenu papriku i lovorov list, pa sve zalijte povrtnom supom i ostavite da se kuva.

Probajte šargarepu i batat i kada primetite da im treba još nekoliko minuta kuvanja, u posudu dodajte kuvani pasulj da se poveže sa ostalim sastojcima.

Nakon kuvanja sadržaj sipajte u blender ili koristite štapni mikser da biste ga pretvorili u krem supu.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar