Kremasta čokoladna poslastica

Cooking 20. jan 202219:48 > 19:502 komentara
Shutterstock

Čokoladna torta od samo dva sastojka.

Sastojci:

Kolač:

– 310 g crne čokolade (70 odsto kakaa)

– 10 jaja

Glazura:

– 185 g crne čokolade

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 250 stepeni.

Kalup za torte obložiti papirom za pečenje.

Tajna pripreme ove torte je da radite brzo kada se čokolada otopi i da pečete kolač na visokoj temperaturi.

Na pari otopite 310 g čokolade.

Umutite čvrst sneg od 10 belanaca i malo soli.

Umutite žumanca u penastu masu, pa pažljivo ih dodati u rastopljenu čokoladu.

Dodajte nekoliko kašika snega od belanaca, pa malo promešajte, a zatim brzo i pažljivo dodajte ostatak snega. Nemojte previše mešati.

Pecite osam minuta i nikako duže.

Pečenu tortu prvo ohladite u kalupu na sobnoj temperaturi 30 minuta, a zatim stavite u frizider preko noći ili najmanje 12 sati.

Tortu okrenite na tanjir za posluživanje i prelijte tankim slojem čokoladnog preliva, koji ste dobili od 185 g crne čokolade.

Tortu ostavite pet minuta u frižideru, zatim isecite i poslužite.

Prijatno!

 

Komentari

Vaš komentar