
Poslastica sa breskvama koja se ne peče.
Sastojci:
Podloga:
– 200 g mlevenog keksa
– 100 g maslaca
Fil:
– 300 ml slatke pavlake
– 300 ml kisele pavlake
– 150 g šećera u prahu
– kesica želatina
I još…
– 300 g voća (breskve, maline, kupina…)
Priprema:
Pomešajte kiselu i slatku pavlaku i dodajte šećer u prahu, ali mešajte bez miksera.
Ostavite želatin da nabubri par minuta i dodajte vode koliko piše na uputstvu.
Nakon toga otopite želatin na ringli uz mešanje. Pomešajte sa filom od pavlake i stavite u frižider dok pravite podlogu.
Mleveni keks pomešajte sa otopljenim maslacem, pa odmah stavite u kalup, pritisnite da sve bude jednako.
Na kraju dodajte fil od pavlake, izravnajte i stavite u frižider.
Breskve oljuštite isecite na kriške složite po vrhu.
Držati u frižideru do posluženja.
Prijatno!