
Ovom osvežavajućem kolaču prosto nećete moći da odolite, posebno ukoliko ste ljubitelj ananasa.
Sastojci:
- 4 jaja
- 1 čaša šećera
- 1 čaša brašna
- 1 čaša ulja
- 1/2 čaše mleka
- 1 prašak za pecivo
- 1 korica limuna
- 3 kašike tople vode
Za krem - 1/2 litre mleka
- 4 žumanca
- 200 gr šećera
- 2 kašice brašna
- 1 vanilin šećer
- 2 dcl šlaga
- 1 konzerva seckanog ananasa
Priprema:
Sastojke za biskvit izmiksamo, na samom kraju kašikom umešamo toplu vodu i odmah izlijemo u nauljeni i pobrašnjeni pleh za pečenje. Stavimo rernu na 175 stepeni 20-ak minuta ili dok nije gotov (probati nožem). Kad je gotov, malo ga poprskamo sokom iz kompota od ananasa i pustimo da se ohladi.
Žumanca, šećer i brašno izmiksamo i ukuvamo u mleko. Kuvamo par minuta stalno mešajući. Kad se krem zgusnuo, pomerimo s vatre, umešamo vanilin šećer i pustimo da se potpuno ohladi.
Šlag izmiksamo i umešamo ga u ohlađen krem, zajedno sa oceđenim komadićima ananasa.
Krem premažemo preko biskvita i gotovi kolač stavimo u frižider, najbolje par sati – da se krema stegne. Možete prepržiti listiće badema i posipati ih po kremu.
Prijatno!