Kremasti kolač sa ananasom

Cooking 31. avg 202118:041 komentar
Shutterstock

Ovom osvežavajućem kolaču prosto nećete moći da odolite, posebno ukoliko ste ljubitelj ananasa.

Sastojci: 

  • 4 jaja
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša brašna
  • 1 čaša ulja
  • 1/2 čaše mleka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 korica limuna
  • 3 kašike tople vode
    Za  krem
  • 1/2 litre mleka
  • 4 žumanca
  • 200 gr šećera
  • 2 kašice brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 2 dcl šlaga
  • 1 konzerva seckanog ananasa

Priprema:

Sastojke za biskvit izmiksamo, na samom kraju kašikom umešamo toplu vodu i odmah izlijemo u nauljeni i pobrašnjeni pleh za pečenje. Stavimo rernu na 175 stepeni 20-ak minuta ili dok nije gotov (probati nožem). Kad je gotov, malo ga poprskamo sokom iz kompota od ananasa i pustimo da se ohladi.

Žumanca, šećer i brašno izmiksamo i ukuvamo u mleko. Kuvamo par minuta stalno mešajući. Kad se krem zgusnuo, pomerimo s vatre, umešamo vanilin šećer i pustimo da se potpuno ohladi.

Šlag izmiksamo i umešamo ga u ohlađen krem, zajedno sa oceđenim komadićima ananasa.

Krem premažemo preko biskvita i gotovi kolač stavimo u frižider, najbolje par sati – da se krema stegne. Možete prepržiti listiće badema i posipati ih po kremu.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar