Šta bolje prkosi vrućinama od sladoleda? Jednostavno nema boljeg načina da se rashladite, a još je slađe kad je sladoled iz kućne radinosti.
Sastojci:
500 g smrznutih malina
1 vanilin šećer
3 kašike šećera
1 limun (sok i naribana korica)
1/2 kašičice mlevenog cimeta
2 šlag krema od vanile
300 ml mleka
Priprema:
U posudu stavite 400g malina, a ostatak vratite u zamrzivač za kasnije.
Malinama dodajte šećer, vanilin šećer, cimet, naribanu koricu i sveže ceđeni sok limuna i malo vode.
Zagrejte na srednje jakoj vatri, povremeno mešajući.
Kad prokuva smanjite vatru i kuvajte dok se voće ne raspadne i postane lagano pekmezasto. Sklonite s vatre i ostavite da se hladi.
U međuvremenu, u 300 ml mleka dodajte šlag krem od vanile, promešajte i nastavite da mešate električnom mešalicom najmanjom brzinom, a zatim miksajte najvećom brzinom 2 – 3 minuta.
Pripremite kalupe za sladoled. Malo više od pola kalupa napunite pripremljenim šlag kremom, a zatim u krem utisnite po par od pre sačuvanih malina.
Nakon toga do vrha kalupa napunite sa ukuvanim malinama i stavite štapić.
Pripremljene sladolede pažljivo stavite u zamrzivač, ostavite par sati dok se u potpunosti ne zalede.
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi ko će ostaviti komentar!