Kremasti voćni kolač

Cooking 16. feb 202219:42 0 komentara
Shutterstock

Kremasti kolač sa kajsijama iz kompota.

Sastojci:

– 2 jaja

– 130 g šećera

– 1 vanilin šećer

– 100 ml ulja

– 100 ml mleka

– 1 prašak za pecivo

– 150 g brašna

– 800 g kompota od kajsija

– 1 puding od vanile

– 350 ml mleka

– 2 kašike šećera

– 100 ml slatke pavlake

Priprema:

Penasto umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte ulje i mleko, pa sve dobro izmešajte.

Na kraju dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Dobijenu smesu izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Puding pomešajte sa šećerom i 50 ml mleka, dodajte slatku pavlaku.

Ostatak mleka zagrejte do klučanja, pa dodati mešavinu sa pudingom i na umerenoj temperaturi kratko prokuvajte.

Pečeni biskvit ohladite, natopite sokom od kompota, a zatim na njega izlijtefil sa pudingom i slatkom pavlakom.

Na topli puding stavite polovine kajsija.

Kolač dobro ohladite i poslužite sa šlagom.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!