Kremasta poslastica koja vraća u detinjstvo.
Sastojci:
Kora:
– 500 g lisnatog testa
Fil:
– 6 jaja
– 2 vanil šećera
– 20 kašika šećera
– 8 kašika brašna
– 4 kašika gustina
– 1 l mleka
Beli fil:
– 500 ml slatke pavlake
Priprema:
Lisanto testo odlediti i razvaljati u pravougaonik debljine dva do tri milimetra.
Testo za donju koru izbosti viljuskom i peći na 200 stepeni oko 15 minuta.
Testo za gornju koru iseći na kocke, ne seći do kraja i ispeći na isti način kao i za donju koru. Zatim ohladite kore.
Umuti žumanaca sa 10 kašika šećera, dva vanil šećera, pa u umućena žumanca dodati osam kašika brašna, četiri kašike gustina i 2,5 decilitara mleka. Sve dobro izmiksati.
Ostatak mleka stavitu da provri, pa smanjite temperaturu i u mleko sipati smesu od žumanaca i kuvati kremu dok ne postane gusta.
Ostaviti da se malo prohladi, pa u njega dodati umućen sneg od belanaca i preostalih 10 kašika šećera. i lagano umešati.
Jednu koru od lisnatog testa staviti na tacnu, preko nje sipati kremu, pa kada se ta krema potpuno ohladi umutiti slatku pavlaku i premazati fil, zatim staviti gornju koru.
Kolač dobro ohladiti i posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare