Krmenadle zapečene u rerni

Cooking 23. nov 202113:54
Shutterstock

Mekano meso u finom sosu možete poslužiti uz krompir i salatu ili samostalno.

Sastojci:

– 5 većih krmenadli (oko 1 kg)

– 1 glavica crnog luka

– 4 čena belog luka

– 1 goveđa kocka za supu

– 1/2 vrele vode

– 1 dl belog vina

– od začina so, biber, lovorov list

– ulje, brašno za paniranje

Priprema:

Krmenadlama odstraniti kosti, oprati ih, osušiti ubrusom, istući čekićem za meso, posoliti i pobiberiti.

Zatim ih uvaljati u brašno i pržiti na ulju u tiganju da dobiju lepu, rumenu boju. Kada se isprže slagati ih u vatrostalnu posudu poprskanu uljem. Preko krmenadli staviti nekoliko lovorovih listova.

Na istom ulju na kome su se pržile krmenadle, propržiti crni luk iseckan na rebarca, zatim dodati sitno iseckan beli luk i tri do četiri kašike brašna.

U pola litre vrele vode razmutiti sitno izmrvljenu kocku za supu i time preliti luk i brašno u tiganju, jos malo mešati da se zgusne i malo posoliti.

Preliti krmenadle sosom iz tiganja, da ih potpuno prekrije sos jer će one tečnost upiti. Poprskati ih vinom.

Poklopiti vatrostalnu posudu ili je prekriti alu-folijom i peći u rerni 45 minuta na 180 stepeni, a zatim peći jos deset minuta otkriveno.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar