
Ukusan krompir iz rerne koji se odlično slaže sa mesom.
Sastojci:
– nekoliko krompira srednje veličine (sami odredite količinu)
– 2 čena bela luka
– 3 kašike maslinovog ulja
– so, biber
– prstohvat timijana
– prstohvat origana
– prstohvat bosiljka
Priprema:
Krompir operite i natrljajte solju – kora se ne skida. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Oštrim nožem napravite tanke rezove kroz krumpire, ali ne smeju ići do kraja. Cilj je da napravite harmoniku.
Ponovite postupak s ostalim krompirima.
Pleh premazati s malo ulja. Krompir premažite maslinovim uljem.
Zatim naseckajte na tanke listiće beli luk, i stavite u proreze krompira.
Posolite i začinite timijanom, ruzmarinom, origanom, po izboru.
Pecite 60-70 minuta ili dok krompir ne omekša i dobije lepu koricu.
Na polovini pečenja izvadite krumpire i još jednom ih premažite uljem, pa vratite u rernu.
Ovako pripremljen krompir se savršeno slaže uz meso i salate.
Prijatno!