Krompir punjen pečurkama

Cooking 21. jan 202313:06
Izvor: Shutterstock

Ručak iz rerne za celu porodicu.

Sastojci:

– 8 krompira

– 200 g šampinjona

– 1 glavica luka

– 100 g kačkavalja

– peršun

– beli luk

– so, biber

– 1 kašičica suvog biljnog začina

– bešamel sos

Priprema:

Izaberite krompire jednake veličine, oljuštite ih i na pola skuvajte.

Kad su do pola kuvani presecite ih po dužini i pažljivo izdubite sredinu koju ćete kasnije puniti smesom od pečuraka.

Luk sitno isecite, stavite na ulje, prodinstajte dok malo ne požuti, pa dodajte seckane pečurke i dinstajte dok ne budu gotove.

Posebno napravite bešamel sos na načina na koji ga inače pravite (maslac, brašno, mleko).

U još topli bešamel sos dodajte rendani kačkavalj, dinstane pečurke so, biber, peršun i beli luk u količinama po želji, pa dodajte kašičicu suvog biljnog začina.

Tom smesom punite izdubljene krompire, slažite ih u pleh i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, tek toliko da dobiju lepu boju.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar