Krompir iz rerne kao prilog ili glavno jelo.
Sastojci:
– 1 kg krompira
– 1 glavica crnog luka
– 80 g slanine
– 1 kašičica suvog biljnog začina
– 20 g maslaca
– 4 kašike maslinovog ulja
– 1 čen belog luka
– 2 kašike ruzmarina
– so, biber, po ukusu
Priprema:
Oljušten krompir i luk isecite na četvrtine, a slaninu na kockice.
Pripremljeni krompir stavite na pleh i pospite suvim biljnim začinom. Prelijte otopljenim maslacem i maslinovim uljem.
Dodajte naseckan beli luk, crni luk, ruzmarin, so, biber i slaninu.
Sve dobro izmešajte, pokrijte alu-folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.
Nakon toga foliju uklonite i krompir nastavite da pečete dok ne poprimi zlatnosmeđu boju.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare