Lazanje sa spanaćem

Cooking 04. avg 202113:00 1 komentar
Shutterstock

Lazanje sa heljdinim korama i spanaćem.

Sastojci:

– 250 g heljdinih kora za lazanje

– 250 g spanaća

– 1 l mleka

– 100 g maslaca

– 4 kašike brašna

– 1 kašičica soli

– 1 čen belog luka

– muskatni oraščić

Priprema:

U veću šerpu, staviti maslac da se istopi. Istopljenom maslacu dodati brašno i mešatioko dva minuta, a zatim dodati mleko.

Nastaviti mešanje još pet minuta dok se smesa ne zgusne.

Dodati beli luk i muskatni oraščić po ukusu.

Smesi dodati spanać i promešati da se sedini. Smesu posolite po ukusu.

Rernu zagrejati na 200 stepeni.

Posudu u kojoj ćete peći lazanje premazati maslacem. Na dno sipati sloj smese i na nju staviti kore za lazanje. Zatim opet smesu i tako sve dok ne ponestane smese i kora.

Lazanje peći 20 minuta. Izvaditi posudu iz rerne, iseći na kocke i servirati.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare