Lenja pita sa bundevom

Cooking 08. feb 202317:04 0 komentara
Shutterstock

Poslastica odličnog mirisa i još boljeg ukusa.

Sastojci:

(za 8 osoba)

Kora:

– 400 g brašna

– 100 ml kiselog mleka

– 2 jaja

– 125 g maslaca, sobne temperature

– 100 g šećera

– 1 kesica poraška za pecivo

Fil:

– 4 jaja

– 50 g smeđeg šećera

– 2 kašičice cimeta

– 1 bundeva (1,5 kg – 2 kg)

Priprema:

Fil:

Bundevu iseći na velike komade, premazati tankim slojem ulja, i peći na 200 stepeni oko 35 minuta.

Kad se ohladi, odstraniti koru i deo po deo iscediti između dlanova, da se odstrani višak vode.

Tako dobijenu masu pomešati sa jajima i ostalim sastojcima, i mutiti dok se ne postigne homogena, poprilično tečna, masa.

Kora:

Sve sastojek izmešati da se postigne homogena masa. Podeliti u dva dela.

Pleh obložiti papirom za pečenje. Pola mase rastanjiti oklagijom ili rukom i staviti na dno. Na više mesta probosti viljuškom.

Zaliti prvu koru filom od bundeve.

Na drugom papiru za pečenje rastanjiti drugu koru. Prebaciti preko fila. Na više mesta izbockati viljuškom.

Peći oko 25 minuta na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!