Lepinja sa maslinama

Cooking 28. nov 202209:05 1 komentar
Shutterstock/kristiillustra

Mekana i veoma ukusna lepinja sa maslinama i ruzmarinom.

Sastojci:

– 380 g brašna

– 1 kesica kvasca

– 1 kašičica soli

– 40 g maslinovog ulja

– 250 ml vode

i još…

– 100 g maslina

– 2 kašike maslinovog ulja

– so, ruzmarin, po ukusu

Priprema:

Brašno pomešati sa svim suvim sastojcima, pa dodati ulje ii vodu i dobro sve umešati.

Ostaviti na toplo da miruje 30 do 50 minuta. Pripremiti pleh obložen papirom za pečenje.

Testo izručiti na malo brašna i oblikovati u jednu veću lepinju ili dve manje, pa staviti na pleh.

Odmah preko raspodeliti masline, utisnuti ih u testo, ruzmarin isto i ostaviti da miruje oko 20 minuta.

Pre pečenja premazati maslinovim uljem, posuti ruzmarinom, i krupnom solju.

Peći na 200 stepeni oko 25 minuta.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare