Lepinje sa ruzmarinom

Cooking 15. jul 202209:09 3 komentara
Shutterstock

Veoma ukusne i mekane lepinje koje ćete često praviti.

Sastojci:

– 350 g brašna

– 4 kašičice praška za pecivo

– 200 ml mlake vode

– 1 kašičica soli

– 1/2 kesice suvog kvasca

I još…

– 2 čena belog luka

– 3 kašike maslinovog ulja

– malo svežeg ruzmarina

Priprema:

Brašno pomešati sa kvascem, dodati so, pa zatim ulje i vodu i umesiti testo.

Ostaviti 30 Minuta da miruje. Pripremiti pleh obložen papirom za pečenje.

Testo izručiti na malo brašna i kratko izraditi, pa podeliti na četiri jednaka dela. Oblikovati u manje lepinjce i staviti ih u pleh.

Pustiti 10 minuta da odstoje.

Beli luk iseći na sitno, pa ga pomešati sa uljem i ruzmarinom.Time premazati lepinje i peci na 200 stepeni oko 15 minuta.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare