Veoma ukusne i mekane lepinje koje ćete često praviti.
Sastojci:
– 350 g brašna
– 4 kašičice praška za pecivo
– 200 ml mlake vode
– 1 kašičica soli
– 1/2 kesice suvog kvasca
I još…
– 2 čena belog luka
– 3 kašike maslinovog ulja
– malo svežeg ruzmarina
Priprema:
Brašno pomešati sa kvascem, dodati so, pa zatim ulje i vodu i umesiti testo.
Ostaviti 30 Minuta da miruje. Pripremiti pleh obložen papirom za pečenje.
Testo izručiti na malo brašna i kratko izraditi, pa podeliti na četiri jednaka dela. Oblikovati u manje lepinjce i staviti ih u pleh.
Pustiti 10 minuta da odstoje.
Beli luk iseći na sitno, pa ga pomešati sa uljem i ruzmarinom.Time premazati lepinje i peci na 200 stepeni oko 15 minuta.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare