Lepinje sa sirom i jogurtom

Cooking 03. avg 202211:16
Izvor: Shutterstock

Mekane i veoma ukusne lepinje.

Sastojci:

– 1/2 kg brašna

– 1 kesica kvasca

– 1 kašika soli

– 1 kašika šećera

– 30 ml ulja

– 130 g jogurta

– 130 g svežeg sira

– 250 ml mlake vode

– malo mleka i susama, po želji

Priprema:

Sve suve sastojke sjediniti, pa kašikom izmešati.

Zatim dodati sve ostale sastojke i kašikom mešati da se lepo sjedini i dobije malo mekše testo.

Ostaviti pokriveno da narasta.

Pripremiti pleh obložen sa papirom za pečenje. Testo staviti na pobrašnjenu podlogu, izraditi toliko da se ne lepi i podeliti na pet jednakih delova.

Svaki deo oblikovati u manje lepinje, pa stavljati na pleh. Pustiti da odsoje 15 minuta.

Po želji premazati svaku lepinju mlekom, posuti susamom i peći na 200 stepeni oko 25 minuta.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar