Prava jesenja poslastica.
Sastojci:
– 200 g očišćene bundeve
– 300 g brašna
– 1 prašak za pecivo
– 1 kašičica cimeta
– 120 g šećera u prahu
– 3 jaja
– 50 ml mleka
– 50 ml ulja
– 50 g suvog grožđa
– 50 g šećera
Priprema:
Bundevu prelijte vodom i kuvajte na umerenoj temperature, ocedite suvišnu vodu i još toplu usitnite u blenderu.
Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, cimetom i šećerom u prahu.
Posebno umutite jaja, mleko, ulje i bundevu, pa postepeno umešajte mešavinu sa brašnom i suvo grožđe.
Kalupe za mafine premazite maslacem, napunite ih pripremljenom smesom i pospite šećerom.
Možete koristiti i papirne korpice za kalup umesto maslaca.
Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi ko će ostaviti komentar!