Mafini sa bundevom i suvim grožđem

Cooking 24. okt 202219:09 0 komentara
Shutterstock

Prava jesenja poslastica.

Sastojci:

– 200 g očišćene bundeve

– 300 g brašna

– 1 prašak za pecivo

– 1 kašičica cimeta

– 120 g šećera u prahu

– 3 jaja

– 50 ml mleka

– 50 ml ulja

– 50 g suvog grožđa

– 50 g šećera

Priprema:

Bundevu prelijte vodom i kuvajte na umerenoj temperature, ocedite suvišnu vodu i još toplu usitnite u blenderu.

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, cimetom i šećerom u prahu.

Posebno umutite jaja, mleko, ulje i bundevu, pa postepeno umešajte mešavinu sa brašnom i suvo grožđe.

Kalupe za mafine premazite maslacem, napunite ih pripremljenom smesom i pospite šećerom.

Možete koristiti i papirne korpice za kalup umesto maslaca.

Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!