Fantastična poslastica koja se brzo priprema.
Sastojci:
– 150 g šećera
– 250 g brašna
– kesica praška za pecivo
– prstohvat soli
– 150 ml mleka
– 100 g maslaca
– 2 jaja
– 2 vanilin šećera
– 2 kesice čokoladnih mrvica
– 2 šake grubo mlevenih lešnika
Priprema:
Za mafine je najbitnije da se mokri i suvi sastojci spajaju odvojeno, da se sve meša tek toliko da se lepo sjedini i da se uvek stavljaju mokri sastojci u suve.
Pomešati šećer, brašno, prašak za pecivo, so i vanilin šećer.
Maslac otopiti i ohladiti, a jaja viljuškom umutiti.
U drugu činiju pomešati mleko, otopljeni i ohladjeni maslac i umućena jaja.
Dodati mokre sastojke u suve i promešati varjačom sve da se lepo sjedini.
Dodati čokoladne mrvice i krupno mlevene lešnike. Deo lešnika sačuvati za posipanje pred pečenje.
U kalupe za mafine staviti korpice i puniti 2/3, da bi ostalo mesta da mafini narastu. Posuti lešnicima.
Peći od 15 do 20 minuta, zavisno od rerne.
Gotovi su kada čačkalicu ubodete u testo, a ona izadje čista.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi ko će ostaviti komentar!