Mafini sa čokoladom i lešnicima

Cooking 05. feb 202219:39 0 komentara
Shutterstock

Fantastična poslastica koja se brzo priprema.

Sastojci:

– 150 g šećera

– 250 g brašna

– kesica praška za pecivo

– prstohvat soli

– 150 ml mleka

– 100 g maslaca

– 2 jaja

– 2 vanilin šećera

– 2 kesice čokoladnih mrvica

– 2 šake grubo mlevenih lešnika

Priprema:

Za mafine je najbitnije da se mokri i suvi sastojci spajaju odvojeno, da se sve meša tek toliko da se lepo sjedini i da se uvek stavljaju mokri sastojci u suve.

Pomešati šećer, brašno, prašak za pecivo, so i vanilin šećer.

Maslac otopiti i ohladiti, a jaja viljuškom umutiti.

U drugu činiju pomešati mleko, otopljeni i ohladjeni maslac i umućena jaja.

Dodati mokre sastojke u suve i promešati varjačom sve da se lepo sjedini.

Dodati čokoladne mrvice i krupno mlevene lešnike. Deo lešnika sačuvati za posipanje pred pečenje.

U kalupe za mafine staviti korpice i puniti 2/3, da bi ostalo mesta da mafini narastu. Posuti lešnicima.

Peći od 15 do 20 minuta, zavisno od rerne.

Gotovi su kada čačkalicu ubodete u testo, a ona izadje čista.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!