Mafini koji brzo nestaju sa tanjira.
Sastojci:
Za pire od bundeve:
– 200 g bundeve
– 50 g maslaca
– 50 ml mleka
– so, biber prstohvat kurkume
Za mafine:
– pire od bundeve
– 200 g brašna
– 2 jaja
– 1 prašak za pecivo
– 100 ml gustog jogurta
– 150 g fete
– šaka semenki od bundeve
– so, biber
Priprema:
Pripremite pire od bundeve. Bundevu naseckajte na kockice i prelijte vodom. Kuvajte je 20 minuta na umerenoj temperaturi.
Procedite bundevu, dodajte mleko i maslac, začinite i pretvorite u pire pomoću štapnog miksera.
U jednoj posudu pomešajte jaja, pire od bundeve, jogurt i fetu, a u drugoj brašno i prašak za pecivo. Mokre i suve sastojke sjedinite u glatku smesu.
Smesu stavite u kalup za mafine, a na vrh svakog mafina stavite nekoliko semenki bundeve. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi ko će ostaviti komentar!