Mafini sa ukusom Mediterana

Cooking 12. dec 202108:30 0 komentara
Shutterstock

Neodoljivi slani mafini, ukusni i kada se ohlade.

Sastojci:

(za 6 osoba)

-1 kesica kvasca

– 1/2 kašičice šećera

– 200 ml mleka

– 3 jaja

– 100 ml maslinova ulja

– 1 kašika seckanog peršuna

– 80 g zelenih očišćenih maslina

– 300 g brašna

– 40 g kapra

– so

Priprema:

Kvasac pomešajte sa šećerom, prelijte sa 3-4 kašike toplog mleka i ostavite da odstoji oko pet minuta.

Jaja penasto izmešajte mikserom, dodajte maslinovo ulje, peršun, so i seckane masline.

Umešajte pripremljeni kvasac, pa naizmenično umešajte brašno i preostalo toplo mleko.

Sve dobro izmešajte i ovom mešavinom napunite papirne korpice koje ste prethodno stavili u kalupe za mafine.

Korpice napunite malo više od polovine.

Po površini testa rasporedite kapar i pecite mafine u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!