Neodoljivi slani mafini, ukusni i kada se ohlade.
Sastojci:
(za 6 osoba)
-1 kesica kvasca
– 1/2 kašičice šećera
– 200 ml mleka
– 3 jaja
– 100 ml maslinova ulja
– 1 kašika seckanog peršuna
– 80 g zelenih očišćenih maslina
– 300 g brašna
– 40 g kapra
– so
Priprema:
Kvasac pomešajte sa šećerom, prelijte sa 3-4 kašike toplog mleka i ostavite da odstoji oko pet minuta.
Jaja penasto izmešajte mikserom, dodajte maslinovo ulje, peršun, so i seckane masline.
Umešajte pripremljeni kvasac, pa naizmenično umešajte brašno i preostalo toplo mleko.
Sve dobro izmešajte i ovom mešavinom napunite papirne korpice koje ste prethodno stavili u kalupe za mafine.
Korpice napunite malo više od polovine.
Po površini testa rasporedite kapar i pecite mafine u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi ko će ostaviti komentar!