
Fantastičan kolač sa kakaom i višnjama.
Sastojci:
– 200 g brašno
– 4 jaja
– 150 ml ulja
– 1 prašak za pecivo
– 1 vanilin šećer
– 2 kašike kakaa
– 6 kašika šećera
– 150 ml mleka
– 250 g višanja
Priprema:
Zagrejterernu na 180 stepeni, pleh dimenzija 33 x 20 premažite maslacem ili uljem.
Pomešajte 3 kašike šećera, vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo u posudu za mešanje.
Zatim pomešajte u drugoj posudi žumanca, mleko i ulje. Od belanaca napravite sneg.
U manjoj posudi pomešajte kakao, 3 kašike šećera i malo mleka.
Dodajte žumanca, mleko i ulje u suve sastojke.
Promešajte sve i dodajte belanca, ali postepeno i nemojte mešati nego ih lagano prevrćite u smesu.
Dodajte 3/4 smese u pleh i ostatak pomešajte sa smesom kakaa, mleka i šećera.
Smesu od kakaa izlijte poobičnoj smesi u obliku spirale i viljuškom lagano jednom okrenite svaki deo spirale da nastane mramorni izgled.
Pospite višnje po smesi.
Stavite u rernu i pecite oko 20 minuta, pa kada bude pečen izvadite i ostavite da se ohladi.
Pospite šećerom u prahu.
Prijatno!