Musaka sa pilećim belim mesom

Cooking 07. nov 202213:03 0 komentara
Shutterstock

Musaka sa pilećim mesom i dve vrste sira.

Sastojci:

– 1,5 kg krompira

– 500 g pilećeg belog mesa

– 1 veći crni luk

– 3 jaja

– 400 ml jogurta

– 100 g kačkavalja

– 50 g parmezana

– peršun

– so, biber

Priprema:

Piletinu operite i isecite na kockice.

Propržite sitno iseckan crni luk, kada dobije lepu boju, dodajte piletinu, posolite, pobiberit, pa dinstajte oko 10 minuta.

Krompir oljuštite, isecite na kolutove . Prokuvajte ga kratko, par minuta, pa ih izvadite iz vode.

Jaja umutite, umešajte jogurt i malo posolite.

Pleh premažite s malo masnoće.

Prvo dno prekrijte polovinom krompira, pa narendajte preko polovinu kačkavalja.

Preko toga stavite piletinu, prelijte s polovinom smese od jaja i jogurta i pospite s drugom polovinom kačkavalja.

Zatim, preko toga stavite ostatak krompira, pospite sa rendanom parmezanom i prelijte s ostatkom smese od jaja i jogurta.

Po želji možete posuti i s malo seckanog peršuna.

Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!