„Narandžasta piletina“ po receptu čuvenog lanca restorana

Cooking 26. nov 202213:30
Izvor: Cookingfrog.com

Ako ste ljubitelj azijske hrane, ovaj delikates je za vas.

Sa sočnim i hrskavim pilećim karabatacima kuvanim u čudesnom savršenom sosu, narandžasta piletina popularnog lanca restorana Panda Express prosto mora da se proba.

Sastojci:

• 1 kašičica soli

• ulje za prženje

• 100 grama brašna

• 60 grama kukuruznog skroba

• 1 jaje

• 800 grama pilećih karabataka bez kože i bez kostiju

• 1 šolja vode (dodajte još po potrebi)

 

Za sos:

Cookingfrog.com

• 1/4 kašičice ljute paprike (dodajte još za dodatnu ljutinu!)

• 1 kašičica susamovog ulja

• 2 kašika kukuruznog skroba (dodati još po potrebi)

• 1 kašika korena đumbira (mleveno)

• 2 kašike vode

• 4 kašike belog šećera

• prstohvat crnog bibera

• 4 kašike smeđeg šećera

• 1 šolja belog sirćeta

• rendana kora od 1 pomorandže

• 3 čena belog luka (mleveno)

• 1 šolja soka od pomorandže

• 1 šolje soja sosa

Priprema:

1. Pripremite piletinu tako što ćete iseći na komade.

2. Dodajte brašno, kukuruzni skrob, so, jaje i vodu u posudu i dobro promešajte.

3. Dodajte piletinu i potopite, pokrijte plastičnom folijom i ostavite na stranu.

4. Dodajte dovoljno ulja u veliki tiganj na srednje jakoj vatri da duboko pržite piletinu.

5. Pržite komade 4 do 5 minuta sa svake strane, ili dok ne postanu zlatne i hrskave. Stavite na rešetku za hlađenje kada je pržena.

6. Uklonite većinu ulja iz tiganja, rezervišite oko 1 supenu kašiku.

7. Dodati ljutu papriku, đumbir, beli luk, biber, beli i smeđi šećer, sok od pomorandže, rendanu kora od pomorandže, soja sos, ulje susama belo sirće i dinstati na laganoj temperaturi 4-5 minuta.

8. Pomešajte kukuruzni skrob sa vodom u posebnoj manjoj posudi i dodajte u tiganj.

9. Mešajte na laganoj vatri dok se sos ne zgusne.

10. Sklonite tiganj sa vatre i umešajte piletinu dok se dobro ne pokrije.

Poslužite odmah.

Komentari

Vaš komentar