
Fantastično jelo iz rerne.
Sastojci:
Sos od paradajza:
– 500 g pelata
– 1 kašika maslinovog ulja
– 1 kašika brašna
– 1 manji crni luk
– 3 čena belog luka
– so, biber, origano, bosiljak
Bešamel:
– 2 kašike ulja
– 1 kašika brašna
– 300 ml mleka
– 100 g rendanog parmezana
– so, biber
I još…
– pakovanje njoki
– 150 g mocarele
Priprema:
Njoke kuvati u kipućoj vodi.
Pripremite sos od paradajza. Na maslinovom ulju propržiti sitno seckani crni i beli luk. Kad luk postane staklast, dodajte malo brašna i dobro promešajte.
Zatim dodajte pelat i začine po želji, pa promešajte. Ako volite glatku teksturu sosa, štapnim mikserom usitnite pelat.
Pripremite bešamel sa sirom. Na ulju malo propržite brašno, pa dodajte mleko i neprestano mešajte kako se ne bi napravile grudice. Dodajte parmezan i začine, pa dobro promešajte.
Pomešajte njoke i sos od paradajza i stavite ih u posudu pogodnu za rernu.
Na vrh stavite nekoliko kašika bešamela, a na samom kraju dodajte rendanu mocarelu i zapecite 10 minuta na 220 stepeni, odnosno dok se sir ne otopi.
Poslužiti toplo.
Prijatno!