Njoke sa paradajzom i sirom

Cooking 17. mar 202313:53
Shutterstock

Fantastično jelo iz rerne.

 

Sastojci:

Sos od paradajza:

– 500 g pelata

– 1 kašika maslinovog ulja

– 1 kašika brašna

– 1 manji crni luk

– 3 čena belog luka

– so, biber, origano, bosiljak

Bešamel:

– 2 kašike ulja

– 1 kašika brašna

– 300 ml mleka

– 100 g rendanog parmezana

– so, biber

I još…

– pakovanje njoki

– 150 g mocarele

Priprema:

Njoke kuvati u kipućoj vodi.

Pripremite sos od paradajza. Na maslinovom ulju propržiti sitno seckani crni i beli luk. Kad luk postane staklast, dodajte malo brašna i dobro promešajte.

Zatim dodajte pelat i začine po želji, pa promešajte. Ako volite glatku teksturu sosa, štapnim mikserom usitnite pelat.

Pripremite bešamel sa sirom. Na ulju malo propržite brašno, pa dodajte mleko i neprestano mešajte kako se ne bi napravile grudice. Dodajte parmezan i začine, pa dobro promešajte.

Pomešajte njoke i sos od paradajza i stavite ih u posudu pogodnu za rernu.

Na vrh stavite nekoliko kašika bešamela, a na samom kraju dodajte rendanu mocarelu i zapecite 10 minuta na 220 stepeni, odnosno dok se sir ne otopi.

Poslužiti toplo.

Prijatno!

Komentari

Vaš komentar